Chippen

Of het nu gaat om een hond, kat, fret, konijn of papegaai, het risico dat uw huisdier alleen op stap gaat of wegvliegt is altijd aanwezig. Iedereen die ook een huisdier is kwijtgeraakt, kent de emotionele gevolgen hiervan omdat u niet weet waar uw dier is. Gevolg: advertenties in de plaatselijke krant of pamfletten in de brievenbus van buren, nachtelijke zoektochten en telefoontjes naar dierenambulance of asiel, vaak zonder resultaat. Dit alles kan op een heel eenvoudige manier voorkomen worden dankzij een chip. Deze zorgt ervoor dat u snel opgespoord en herenigd wordt, wanneer uw dier gevonden is.

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.

Ook bij bezoek aan het buitenland is het verplicht uw hond te laten chippen.

Wanneer het dier bij ons gechipt wordt zorgen wij voor de registratie. Dit doen wij bij deĀ Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren (NDG).