Deskundigheid

Dhr. drs. Pedro Afonso heeft na zijn universitaire opleiding in Portugal op de Faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht nog een klinische roulatie doorlopen van juni 1998 t/m september 1999 en deze succesvol afgerond. Dit is een voorprogramma voor specialist in alle facetten.

Daarnaast houden wij ons veel bezig met het onderhouden van onze deskundigheid door middel van allerlei nascholingen en congressen.

Dhr. drs. Pedro Afonso is aangesloten bij:

Röntgenfoto’s

Het maken van digitale röntgenfoto’s voor alle orthopedische en interne problemen voor gezelschapsdieren zijn mogelijk. Wij nemen ook professionele röntgenfoto’s, in overleg met de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, voor het opsporen van HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie) bij rashonden en sporthonden.

Eigen laboratorium

Wij beschikken over genuanceerde bloedanalyse apparatuur van Idexx . Voor speciale gevallen werken wij ook samen met een extern laboratorium. Voor rasdieren worden vaak specifieke bloedanalyses gevraagd, die wij uitvoeren. Enkele voorbeelden zijn FeLV/FIV, bloedgroep bepaling en HCM. Ook onderzoeken wij faeces en urine.

Bloeddrukmeting

Voor honden en katten met oog-, hart-, nieren- en hersenproblemen kunnen wij ondersteunend gebruik maken van een bloeddruk meting.

Endoscoop

Heeft meerdere functies. Afhankelijk van de diagnose van de dierenarts maken wij hier gebruik van. Onder andere voor het kijken in het oor en in de neus.

Gebit

De positieve instelling van de eigenaar maakt het bijhouden van een goed gezond gebit van het huisdier mogelijk. Hierdoor zijn wij ons gaan verdiepen in het goed begeleiden van tandheelkunde. Dit door middel van voorlichting en gebitsbehandelingen. Voor zowel hond, kat, konijn en knaagdier.

Operaties

Alle mogelijke operaties na diagnosestelling zijn mogelijk. Wij zijn blij u te kunnen vermelden dat wij een zeer hoogstaande operatieruimte hebben met uitgebreide apparatuur. Dit maakt het mogelijk om vele moeilijke operaties hier uit te voeren. Indien gewenst is het mogelijk om gespecialiseerde operaties uit te laten voeren door een erkend specialist chirurgie en orthopedie.

Laparoscopie (kijkoperatie)

Sinds enkele jaren voeren wij laparoscopische operaties uit. Deze techniek maakt het mogelijk om uw dier te opereren op een minst pijnlijke manier.

Dieetvoeding

Wij hebben gekozen om alleen dieetvoeding te verkopen, dat helpt ter ondersteuning van het welzijn van het dier. Hier in zijn vele mogelijkheden, dit wordt u uitgelegd aan de hand van de gestelde diagnose. Wij begeleiden u daar graag in verder.

Apotheek

Vele medicijnen zijn op voorraad leverbaar. Indien gewenst bestellen wij, in goed overleg met u, het medicijn en is het de volgende dag aanwezig. Sommige medicijnen zijn alleen verkrijgbaar op recept. Hiernaast verkopen wij ook vrije verkoopmiddelen, zoals ontworming, vlooien- en teken middelen. Wij begeleiden u daar graag in verder.